Természet: LEVESEK, KÖRETEK, SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, ITALOK (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 713 fő
  • Képek - 17166 db
  • Videók - 6238 db
  • Blogbejegyzések - 14117 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,
Rádiné Zsuzsa
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 713 fő
  • Képek - 17166 db
  • Videók - 6238 db
  • Blogbejegyzések - 14117 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,
Rádiné Zsuzsa
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 713 fő
  • Képek - 17166 db
  • Videók - 6238 db
  • Blogbejegyzések - 14117 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,
Rádiné Zsuzsa
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 713 fő
  • Képek - 17166 db
  • Videók - 6238 db
  • Blogbejegyzések - 14117 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,
Rádiné Zsuzsa
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

LEVESEK, KÖRETEK, SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, ITALOK

Ezt a témát Rádiné Zsuzsa indította 6 éve

Kedvenc levesek, köretek,süteményeteket, desszertek , italok receptjét itt megoszthatjátok egymással.

Hozzászólások eddig: 327

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

schrancz Erika üzente 7 hónapja

Omlós zsiros pogácsa /erdélyből/

Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 70 dkg liszt, 30 dkg zsír, 2 tojás, só, bors, tejföl.
3 dkg élesztőből 1o dkg liszttel, langyos viizzel kovászt készitünk . 6o dkg lisztben 3o dkg zsirt elmorzsolunk 2 db tojássárgával, sózzuk, csepp borssal és annyi tejföllel, amennyit felvesz hogy középkeménységű tésztát gyúrhassunk. Pihentetjük, kétszer nyújtjuk, kevés lisztezéssel. Legutoljára kinyújtjuk, 3 cm vastagságúra, bevagdaljuk, kiszaggatjuk, tojással kenjük, és tepsibe rakás után jó meleg sütőben sütjük! Jó étvágyat!

Válasz

schrancz Erika üzente 8 hónapja

Igazi vitaminbomba!


3 közepes céklagumó
2 sárgarépa vagy édesburgonya
2 evőkanál liszt
1 tojás
1/2 teáskanál őrölt római kömény

frissen őrölt fekete bors
1 csokor petrezselyemzöld
1 cikk citrom
3-4 evőkanál olaj

A megtisztított zöldségeket nagy lyukú reszelőn lereszeljük, megsózzuk, összekeverjük, 10 percig állni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk.. Ráütjük a tojást, fűszerezzük, megszórjuk a liszttel, összegyúrjuk. Vastag falú serpenyőben felhevítjük az olajat, kis halmokat teszünk bele a céklás masszából, és kanállal ellapogatjuk. 2-2 perc alatt a rösztik mindkét oldalát megsütjük. Az ételt melegen, citromlével csepegtetve tálaljuk.

Válasz

schrancz Erika üzente 9 hónapja

Sütöttem néhány mackósajttal töltött kiflit.
.
Hozzávalók 1/2.kg.-liszt
egy csapott evőkanál só
1. kiskanál cukor
2.5.dkg élesztő
1.dl. tej
3. evőkanál tejföl- egy egész tojás,és egynek a sárgája
1.db.tojás majd a kenéshez
25.dkg margarin,és sütőmargarint használtam
két doboz mackósajtot használtam el,darabokra vágva
tettem a tésztába ,és felcsavartam.
.

Elkészítés
.
a lisztet margarinnal el morzsoljuk, majd beletesszük a sót
a liszt közepébe kis mélyedést csinálunk
1.dl tejbe tesszük a cukrot,és az élesztőt
ha felfutott az élesztő beletesszük a lisztbe,és hozzá tesszük a tejfölt.Összegyúrjuk,és kelesztjük.
Majd megformázzuk hengernek,4. darabba vágjuk.
Kerekre nyújtjuk,és tetszés szerint cikkekre vágjuk.
Én többféle méretet készítettem.
Megkentem felvert tojással,és 200. fokon sütöttem,kb. 20. percig
Pille könnyű finom!

Válasz

schrancz Erika üzente 11 hónapja

Kertészleves

3 nagy db sárgarépa
3 nagy db fehérrépa
1 közepes db zeller
1 közepes fej vöröshagyma
2 ek napraforgó olaj
1 db paradicsom
10 dkg káposzta
4 db leveskocka
1 ek paprikakrém
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
2 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
petrezselyem ízlés szerint
10 dkg fusilli tészta
2 l víz
Karikára vágjuk a sárgarépát, petrezselymet; a hagymát, zellert, paradicsomot kockára; és a káposztát is kockára vágjuk, 2 cm körüli kockákra, azután lapokra esik szét.
Az olajon megpirítjuk először a hagymát, majd a sárgarépát, petrezselymet és a zellert együtt, ha lepirult kevés vízzel pároljuk. Jó, ha ropogósak maradnak a zöldségek, pár perc párolás elég.
Adunk hozzá 2 liter vizet, a leveskockákat, majd a paradicsomot, a pirosaranyat, és felforraljuk.
Belefőzzük a tésztát. Mikor a tészta már puha, hozzáadjuk a káposztát, hogy az is ropogós maradjon.
A liszttel elkevert tejföllel habarjuk.
Újra forraljuk, elzárjuk a lángot, borsot darálunk rá, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.

Válasz

schrancz Erika üzente 1 éve

Vaniliás csiga


Hozzávalók:

A tésztához:

1 db élesztő
2 ek. kristálycukor
3 ek. kefir vagy aludttej
2 tojássárgája
5 dl tej
liszt
1 dl olaj


A töltelékhez:

2 cs. vaníliás cukor
kristálycukor
15 dkg vaj




Az élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük egy habverő segítségével. Hozzáöntünk 5 dl kézmeleg tejet, majd 20 dkg lisztet is. Ezeket is elkeverjük, majd 15 percig langyos helyen pihentetjük, hogy a kovász felfusson. Ha már jó habos, adunk hozzá egy kevés sót is. Annyi liszttel dagasztjuk be, hogy egy jól formázható, közepes keménységű tésztát kapjunk. Dagasztás közben a kezünket folyamatosan olajozzuk, így zsiradék is kerül a tésztába, és nem fog a kezünkhöz ragadni. 20 percig kelesztjük, majd visszadagasztjuk, és hagyjuk teljesen megkelni.
Ezután egy jól meglisztezett deszkára borítjuk, és két részre osztjuk.
Mindkét részt külön-külön a tenyerünk segítségével megnyújtjuk, és puha vajjal megpötyögtetjük, majd a vaníliás cukorral elkevert kristálycukorral megszórjuk. A széleit behajtjuk, óvatosan feltekerjük, és hat egyenlő részre vágjuk. Ezeket a részeket egy kicsit még kinyújtjuk, és még egyszer feltekerjük. Kivajazott tepsibe tesszük őket, és hagyjuk még egy kicsit kelni.
180 fokon 35-40 perc alatt pirosra sütjük őket. A sütési idő felénél cukros tejjel locsoljuk meg a csigákat.
Összesen 12 csiga lesz ebből az adagból.

Válasz

schrancz Erika üzente 1 éve

Tojással töltött dagadó

Hozzávalók

Hozzávalók:
1 db kb. 80 dkg-os dagadó
15 db tojás
1 jó nagy csokor petrezselyemzöld

bors
grill fűszerkeverék
zsír
Elkészítés

Elkészítés: A dagadót felszúrjuk, vigyázzunk, hogy ne legyen lyukas.

13 db tojást keményre főzünk, ha kihűlt, megtisztítás után 8 részre vágjuk. Hozzáadjuk a 3 db nyers tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sót, borsot, és összekeverjük.

Betöltjük a dagadóba, és hústűvel összetűzzük a végét. Lazán legyen a töltelék, mert sülés közben megdagad, és kireped a hús!

A dagadót mindenhol bőven megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a grill fűszerkeverékkel. Tepsibe tesszük, kb. 1 dl vizet és némi zsírt teszünk rá, és néhányszor meglocsolva a zsírjával, szép pirosra sütjük (kb. 180 fokon, 1-1,5 óra). Kihűlés után szeletelhető.

Válasz

schrancz Erika üzente 1 éve

Tejfölös csodasüti,sütés nélkül
.

.
HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
50 dkg szögletes háztartási keksz
2 nagy pohár tejföl
9 evőkanál kristálycukor
3 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál keserű kakaópor
.
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: Az egyik pohár tejfölbe belekeverünk 4 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot. A másikba 5 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 1 kanál kakaóport.
Egy közepes méretű (20x30 cm) tepsi aljára tegyünk egy réteg háztartási kekszet. Kenjük el rajta a vaníliás tejföl kétharmadát. Fedjük be egy réteg keksszel, egyengessük el rajta a kakaós tejföl kétharmadát. Borítsuk be egy újabb réteg keksszel, majd a maradék vaníliás és kakaós tejfölt öntsük a tetejére, egyengessük el, fogpiszkálóval tetszés szerint rajzoljunk bele mintákat.
Tegyük hűtőbe 10-12 órára. A keksz megpuhul, a tejföl pedig kissé megköt.
MEGJEGYZÉS: Én a 850.gramm.-os tejfölt használtam.

Válasz

schrancz Erika üzente 1 éve

Visegrádi pecsenye
.

Hozzávalók 4 személyre:
4 szép szelet sertésborda
2 fej hagyma
20 dkg sonka
20 dkg gomba
20 dkg csemege uborka
3 dl tejföl
30 dkg rizs
.

A sertésbordákat besózzuk, és olajban kisütjük. A visszamaradt zsiradékban
megpirítjuk a szálára vágott hagymát és a kockára vágott paprikát és paradicsomot,
hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, és ha az is lepirult, belerakjuk a
felcsíkozott uborkát.
Fűszerezzük, hozzákeverjük a tejfölt, és ha felforrt, visszarakjuk a kisütött
sertésbordákat a raguba, és átpároljuk benne. Párolt rizzsel tálaljuk. Fűszerek: só, bors, kakukkfű ízlés szerint és kevés fűszerpaprika Kell 2 gerezd fokhagyma, amit a vöröshagymára nyomunk, mielőtt a többi hozzávalót hozzáadnánk.

Válasz

schrancz Erika üzente 1 éve

Ma sütöttem! Túrós pogácsa recept.
Hozzávalók:
25 dkg margarin
2 dl tejföl
50 dkg finomliszt
1 tojás
25 dkg tehéntúró
3 dkg élesztő
3 tk só
25 dkg reszelt sajt
A margarint és az élesztőt a liszttel elmorzsoljuk. Miutnjól eloszlattuk a margarint, hozzáadjuk a többi hozzávaló is. Jól összedolgozzuk az alapanyagokat.
A tésztát kinyújtjuk, és megszórjuk a reszelt sajt felével. Összehajtjuk, és 10 percig pihentetjük. Mjad ismét kinyújtjuk és összehajtjuk. A műveletet készer megismételjük.
A tésztát kinyújtjuk a tetejét késsel bevagdossuk. Kiszaggatjuk.
A pogáccsa tetejét megkenjük a felvert tojással, és meghintjük a reszelt sajttal. Szórhatunk rá köménymagot vagy szezámmagot.
Sütőpapirral bélelt tepsibe helyezzük a tésztát. Előmelegittt 170 fokos sütőben légkeveréses módon kb 20 perc alatt aranyszinűre sütjük. Jó étvágyat!

129210_b5af14609669_s

100_8230.JPG

Válasz

schrancz Erika üzente 1 éve

Majonézes "mindent bele" saláta = nem franciasaláta, ez annál sokkal finomabb!
Általában fasírt mellé szoktam tálalni, de mivel nagyon finom, önmagában egy szelet puha kenyérrel is szívesen fogyasztjuk!

Hozzávalók:

2 csirkemell
6 burgonya
8 sárgarépa
2 paszternák
6 savanyú uborka
3 paprika
3 dl majonéz
2 evőkanál natúr joghurt
4 főtt tojás
só, bors

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk és egy edénybe tesszük, a hússal együtt. Fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel ami ellepi és fedő alatt puhára főzzük. Amikor elkészült leszűrjük és kisebb kockákra vágunk minden hozzávalót. A felaprított zöldségeket, a hússal együtt egy tálba tesszük. A savanyú uborkát és a paprikákat is kockára vágjuk és hozzákeverjük. A majonéz negyedét félretesszük. A többi majonézhez keverjük a joghurtot és ráöntjük a salátára, jól összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük. A salátát lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és 20 percre hűtőbe tesszük, majd egy tányérra – tálcára tesszük, levesszük a sütőformát. A majonézzel bevonjuk a külsejét. A tojásokat felkarikázzuk és ezzel díszítjük. Hidegen kínáljuk.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Miclausné Király Erzsébet írta 1 órája a(z) IDÉZETEK fórumtémában:

A bogáncs rózsát sose fog teremni. /Bródy Sándor/

Miclausné Király Erzsébet írta 1 órája a(z) SZÉP VERSEK fórumtémában:

Juhász Gyula:A TÜCSÖKRE A tücsökre gondolok szelíden...

Rádiné Zsuzsa 1 órája új blogbejegyzést írt: Magukra hagyták haldokló szeretteiket

Rádiné Zsuzsa 1 órája új blogbejegyzést írt: Szólít a vadon

Rádiné Zsuzsa 1 órája új blogbejegyzést írt: Fukusimai sugárzás a kaliforniai borban

Rádiné Zsuzsa írta 18 órája a(z) Időjárás és ember kapcsolata – HUMÁNMETEOROLÓGIA fórumtémában:

A változékony időben szívpanaszai felerősödhetnek!...

Rádiné Zsuzsa 18 órája új blogbejegyzést írt: Bécs sastávlatból

Miclausné Király Erzsébet 18 órája új blogbejegyzést írt: Nyírő József: A VÉN CIGÁNY

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu