Természet: LEVESEK, KÖRETEK, SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, ITALOK (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 703 fő
  • Képek - 16789 db
  • Videók - 5493 db
  • Blogbejegyzések - 12510 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 35 db

Üdvözlettel,
Rádiné Zsuzsa
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 703 fő
  • Képek - 16789 db
  • Videók - 5493 db
  • Blogbejegyzések - 12510 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 35 db

Üdvözlettel,
Rádiné Zsuzsa
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 703 fő
  • Képek - 16789 db
  • Videók - 5493 db
  • Blogbejegyzések - 12510 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 35 db

Üdvözlettel,
Rádiné Zsuzsa
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 703 fő
  • Képek - 16789 db
  • Videók - 5493 db
  • Blogbejegyzések - 12510 db
  • Fórumtémák - 15 db
  • Linkek - 35 db

Üdvözlettel,
Rádiné Zsuzsa
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

LEVESEK, KÖRETEK, SÜTEMÉNYEK, DESSZERTEK, ITALOK

Ezt a témát Rádiné Zsuzsa indította 5 éve

Kedvenc levesek, köretek,süteményeteket, desszertek , italok receptjét itt megoszthatjátok egymással.

Hozzászólások eddig: 324

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

schrancz Erika üzente 3 hete

Kertészleves

3 nagy db sárgarépa
3 nagy db fehérrépa
1 közepes db zeller
1 közepes fej vöröshagyma
2 ek napraforgó olaj
1 db paradicsom
10 dkg káposzta
4 db leveskocka
1 ek paprikakrém
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
2 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
petrezselyem ízlés szerint
10 dkg fusilli tészta
2 l víz
Karikára vágjuk a sárgarépát, petrezselymet; a hagymát, zellert, paradicsomot kockára; és a káposztát is kockára vágjuk, 2 cm körüli kockákra, azután lapokra esik szét.
Az olajon megpirítjuk először a hagymát, majd a sárgarépát, petrezselymet és a zellert együtt, ha lepirult kevés vízzel pároljuk. Jó, ha ropogósak maradnak a zöldségek, pár perc párolás elég.
Adunk hozzá 2 liter vizet, a leveskockákat, majd a paradicsomot, a pirosaranyat, és felforraljuk.
Belefőzzük a tésztát. Mikor a tészta már puha, hozzáadjuk a káposztát, hogy az is ropogós maradjon.
A liszttel elkevert tejföllel habarjuk.
Újra forraljuk, elzárjuk a lángot, borsot darálunk rá, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet.

Válasz

schrancz Erika üzente 2 hónapja

Vaniliás csiga


Hozzávalók:

A tésztához:

1 db élesztő
2 ek. kristálycukor
3 ek. kefir vagy aludttej
2 tojássárgája
5 dl tej
liszt
1 dl olaj


A töltelékhez:

2 cs. vaníliás cukor
kristálycukor
15 dkg vaj




Az élesztőt a cukorral, a kefirrel és a tojások sárgájával simára keverjük egy habverő segítségével. Hozzáöntünk 5 dl kézmeleg tejet, majd 20 dkg lisztet is. Ezeket is elkeverjük, majd 15 percig langyos helyen pihentetjük, hogy a kovász felfusson. Ha már jó habos, adunk hozzá egy kevés sót is. Annyi liszttel dagasztjuk be, hogy egy jól formázható, közepes keménységű tésztát kapjunk. Dagasztás közben a kezünket folyamatosan olajozzuk, így zsiradék is kerül a tésztába, és nem fog a kezünkhöz ragadni. 20 percig kelesztjük, majd visszadagasztjuk, és hagyjuk teljesen megkelni.
Ezután egy jól meglisztezett deszkára borítjuk, és két részre osztjuk.
Mindkét részt külön-külön a tenyerünk segítségével megnyújtjuk, és puha vajjal megpötyögtetjük, majd a vaníliás cukorral elkevert kristálycukorral megszórjuk. A széleit behajtjuk, óvatosan feltekerjük, és hat egyenlő részre vágjuk. Ezeket a részeket egy kicsit még kinyújtjuk, és még egyszer feltekerjük. Kivajazott tepsibe tesszük őket, és hagyjuk még egy kicsit kelni.
180 fokon 35-40 perc alatt pirosra sütjük őket. A sütési idő felénél cukros tejjel locsoljuk meg a csigákat.
Összesen 12 csiga lesz ebből az adagból.

Válasz

schrancz Erika üzente 4 hónapja

Tojással töltött dagadó

Hozzávalók

Hozzávalók:
1 db kb. 80 dkg-os dagadó
15 db tojás
1 jó nagy csokor petrezselyemzöld

bors
grill fűszerkeverék
zsír
Elkészítés

Elkészítés: A dagadót felszúrjuk, vigyázzunk, hogy ne legyen lyukas.

13 db tojást keményre főzünk, ha kihűlt, megtisztítás után 8 részre vágjuk. Hozzáadjuk a 3 db nyers tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sót, borsot, és összekeverjük.

Betöltjük a dagadóba, és hústűvel összetűzzük a végét. Lazán legyen a töltelék, mert sülés közben megdagad, és kireped a hús!

A dagadót mindenhol bőven megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk a grill fűszerkeverékkel. Tepsibe tesszük, kb. 1 dl vizet és némi zsírt teszünk rá, és néhányszor meglocsolva a zsírjával, szép pirosra sütjük (kb. 180 fokon, 1-1,5 óra). Kihűlés után szeletelhető.

Válasz

schrancz Erika üzente 5 hónapja

Tejfölös csodasüti,sütés nélkül
.

.
HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
50 dkg szögletes háztartási keksz
2 nagy pohár tejföl
9 evőkanál kristálycukor
3 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál keserű kakaópor
.
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: Az egyik pohár tejfölbe belekeverünk 4 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot. A másikba 5 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és 1 kanál kakaóport.
Egy közepes méretű (20x30 cm) tepsi aljára tegyünk egy réteg háztartási kekszet. Kenjük el rajta a vaníliás tejföl kétharmadát. Fedjük be egy réteg keksszel, egyengessük el rajta a kakaós tejföl kétharmadát. Borítsuk be egy újabb réteg keksszel, majd a maradék vaníliás és kakaós tejfölt öntsük a tetejére, egyengessük el, fogpiszkálóval tetszés szerint rajzoljunk bele mintákat.
Tegyük hűtőbe 10-12 órára. A keksz megpuhul, a tejföl pedig kissé megköt.
MEGJEGYZÉS: Én a 850.gramm.-os tejfölt használtam.

Válasz

schrancz Erika üzente 6 hónapja

Visegrádi pecsenye
.

Hozzávalók 4 személyre:
4 szép szelet sertésborda
2 fej hagyma
20 dkg sonka
20 dkg gomba
20 dkg csemege uborka
3 dl tejföl
30 dkg rizs
.

A sertésbordákat besózzuk, és olajban kisütjük. A visszamaradt zsiradékban
megpirítjuk a szálára vágott hagymát és a kockára vágott paprikát és paradicsomot,
hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, és ha az is lepirult, belerakjuk a
felcsíkozott uborkát.
Fűszerezzük, hozzákeverjük a tejfölt, és ha felforrt, visszarakjuk a kisütött
sertésbordákat a raguba, és átpároljuk benne. Párolt rizzsel tálaljuk. Fűszerek: só, bors, kakukkfű ízlés szerint és kevés fűszerpaprika Kell 2 gerezd fokhagyma, amit a vöröshagymára nyomunk, mielőtt a többi hozzávalót hozzáadnánk.

Válasz

schrancz Erika üzente 7 hónapja

Ma sütöttem! Túrós pogácsa recept.
Hozzávalók:
25 dkg margarin
2 dl tejföl
50 dkg finomliszt
1 tojás
25 dkg tehéntúró
3 dkg élesztő
3 tk só
25 dkg reszelt sajt
A margarint és az élesztőt a liszttel elmorzsoljuk. Miutnjól eloszlattuk a margarint, hozzáadjuk a többi hozzávaló is. Jól összedolgozzuk az alapanyagokat.
A tésztát kinyújtjuk, és megszórjuk a reszelt sajt felével. Összehajtjuk, és 10 percig pihentetjük. Mjad ismét kinyújtjuk és összehajtjuk. A műveletet készer megismételjük.
A tésztát kinyújtjuk a tetejét késsel bevagdossuk. Kiszaggatjuk.
A pogáccsa tetejét megkenjük a felvert tojással, és meghintjük a reszelt sajttal. Szórhatunk rá köménymagot vagy szezámmagot.
Sütőpapirral bélelt tepsibe helyezzük a tésztát. Előmelegittt 170 fokos sütőben légkeveréses módon kb 20 perc alatt aranyszinűre sütjük. Jó étvágyat!

129210_b5af14609669_s

100_8230.JPG

Válasz

schrancz Erika üzente 8 hónapja

Majonézes "mindent bele" saláta = nem franciasaláta, ez annál sokkal finomabb!
Általában fasírt mellé szoktam tálalni, de mivel nagyon finom, önmagában egy szelet puha kenyérrel is szívesen fogyasztjuk!

Hozzávalók:

2 csirkemell
6 burgonya
8 sárgarépa
2 paszternák
6 savanyú uborka
3 paprika
3 dl majonéz
2 evőkanál natúr joghurt
4 főtt tojás
só, bors

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk és egy edénybe tesszük, a hússal együtt. Fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel ami ellepi és fedő alatt puhára főzzük. Amikor elkészült leszűrjük és kisebb kockákra vágunk minden hozzávalót. A felaprított zöldségeket, a hússal együtt egy tálba tesszük. A savanyú uborkát és a paprikákat is kockára vágjuk és hozzákeverjük. A majonéz negyedét félretesszük. A többi majonézhez keverjük a joghurtot és ráöntjük a salátára, jól összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük. A salátát lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és 20 percre hűtőbe tesszük, majd egy tányérra – tálcára tesszük, levesszük a sütőformát. A majonézzel bevonjuk a külsejét. A tojásokat felkarikázzuk és ezzel díszítjük. Hidegen kínáljuk.

Válasz

schrancz Erika üzente 8 hónapja

Majonézes “mindent bele” saláta – nem, nem franciasaláta, ez annál sokkal finomabb!!

Válasz

schrancz Erika üzente 9 hónapja

Márton napra:
Erika Schrancz
12 perce

Így főzzük: Ludaskása

Ősi magyar étel, amit már teljesen elfelejtettünk egy időre, de mostanában szerencsére ismét elkezdett feltűnögetni itt-ott, még elegánsabb helyeken is. A ludaskása egyébként közvetlen rokona az olaszok rizottójának és a spanyolok paellájának, a koncepció pontosan ugyanaz, a helyi sajátosságokban viszont eltér.
Hozzávalók:
1,5 kg libaaprólék (szárny, nyak, máj, zúza)
25 dkg sárgarépa
15 dkg fehérrépa
15 dkg zellergumó
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csomó zellerzöld
2 csomó petrezselyemzöld (1 cs. a leveshez, 1 cs. a rizshez)
10 dkg zöldborsó (mirelit borsó is megfelelő)
10 dkg gomba (elhagyható)
35 dkg rizs
3 dkg libazsír
só, szemes- és őröltbors

Elkészítés:
A leveszöldségeket tisztítás után nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát, fokhagymát megtisztítjuk. (A vöröshagymának csak a legfelső burkát szedjük le, mert a héja szép színt ad a levesnek.)

A libahús tokjait kiszedjük, megmossuk, és 2,5 l hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk, majd bezöldségeljük. Lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul.

A levest leszűrjük, tetejéről a zsírt leszedjük, félretesszük. A libahúst, a répát és a zellergumót kis kockákra vágjuk.

A megmosott és leszűrt rizst libazsíron (a leves tetejéről lemert zsír is megfelel) opálosra futtatjuk, és felöntjük a rizs kétszeresének - de lehet, hogy szükséges a 2 és félszeres mennyiség is - megfelelő levessel, és hozzákeverjük a megtisztított zöldborsót.

Lefedve, lassú tűzön addig pároljuk, amíg a rizs már majdnem puha, belevegyítjük a libahúst, zöldségeket - ha van - a kevés zsiradékon megpirított gombát. (A pirítás miatt a gombának intenzívebb lesz az íze, mintha főznénk.)

Apróra vágott petrezselyemmel és őrölt borssal fűszerezzük.

Válasz

schrancz Erika üzente 10 hónapja

Vadas mártás sertéshússal

7 0 dkg sertéslapocka (szín hús - zsíros részek eltávolítva)
4 ek sertészsír (friss, házi)
5 közepes db sárgarépa
5 közepes db fehérrépa
1 közepes db vöröshagyma
7 db babérlevél
1 kávéskanál bors
1.5 teáskanál majoranna
3 teáskanál ételízesítő
1 kk citromlé
só ízlés szerint
1 teáskanál cukor
4 teáskanál mustár (kissé púpozva)
330 g tejföl (1 nagy doboz 20%-os)
1 púpozott ek finomliszt
5 dl víz
50 dkg tészta (ízlés szerint)
A zsírt egy nagy lábasba tesszük, erre ráreszeljük a megtisztított, megmosott répákat, hagymát. Én nem szeretem turmixolva, a négy oldalú reszelő citrom reszelőjén szoktam lereszelni ezeket. Ez kicsit fárasztóbb, de megéri. Így egészen más íze lesz! Innentől kezdve nagyon egyszerű minden!:)
Bekapcsoljuk alatta a gázt, s kevergetve összedinszteljük őket, körülbelül 20 percig.
Ezután rádobjuk a megtisztított, megmosott, felkockázott húst, s az összes felsorolt hozzávalót (a tejföl, liszt kivételével, s a mustárnak is csak a felét), összekeverjük, felöntjük vízzel.
Megvárjuk, míg újra forrni kezd, ekkor takarékra vesszük a lángot, s lefedve 90-105 percig főzzük. Közben megkavarjuk időnként, ha szükségét látjuk, kevés vizet önthetünk hozzá, s kóstoljuk meg, elég sós-e.
Ha eltelt az idő, a hús is tökéletesen puha, készíthetjük a tejfölös, mustáros habarásunkat.
Egy kisebb tálba szórjuk a lisztet, s apránként adagolva hozzá a tejfölt, csomómentesre keverjük vele, a felénél hozzáadjuk még a mustár másik felét, amellyel tovább keverjük csomómentesre a lisztet.
Ezt beleöntjük a lábasba, jól összekeverjük, pár percig kevergetve összeforraljuk - ettől sűrűsödik meg -, majd lekapcsoljuk a gázt, lefedve pihentetjük kicsit.
Bármilyen tésztával - aki a zsemlegombócot szereti, azzal - lehet fogyasztani

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Rádiné Zsuzsa írta 2 órája a(z) Augusztus 20. -Békés ,Szép Ünnepet kívánok Mindenkinek. videóhoz:

köszönjük szépen Erzsike!

Miclausné Király Erzsébet írta 6 órája a(z) Augusztus 20. -Békés ,Szép Ünnepet kívánok Mindenkinek. videóhoz:

Áldott,békés ünnepet kivánok a közösség minden Tagjának. ...

Rádiné Zsuzsa 12 órája új videót töltött fel:

Rádiné Zsuzsa írta 12 órája a(z) Időjárás és ember kapcsolata – HUMÁNMETEOROLÓGIA fórumtémában:

AUGUSZTUS 20 Nagyon nehéz napjuk lehet a hidegfrontra ...

Rádiné Zsuzsa írta 12 órája a(z) MAI NAPI KALENDÁRIUM fórumtémában:

AUGUSZTUS 20. – SZENT ISTVÁN KIRÁLY – AZ ...

Rádiné Zsuzsa írta 12 órája a(z) IDÉZETEK fórumtémában:

"Látom az arcodon rég a fájdalom ült meg, Siratódal ...

Rádiné Zsuzsa írta 12 órája a(z) József Attila: CSENDES KÉVÉBE képhez:

Jozsef_attila_csendes_kevebe-001_2043139_9141_s

Csendes, kévébe kötött reggel zsömle-zizegésű világ, ...

Rádiné Zsuzsa 12 órája új képet töltött fel:

Jozsef_attila_csendes_kevebe-001_2043139_9141_s

Rádiné Zsuzsa 17 órája új blogbejegyzést írt: ISTVÁN KIRÁLY ÉLETE ÉS HALÁLA

Miclausné Király Erzsébet írta 17 órája a(z) SZÉP VERSEK fórumtémában:

Juhászné Bérces Anikó: Augusztus 20. Országunknak ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu