Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Bár a daganatos betegségek ellen nem létezik univerzális módszer, a megfelelő zöldségek fogyasztásával sokat lendíthetsz helyzeteden.
Szerző:Ferenczy Mária
A különböző zöldségek és gyümölcsök a bennük lévő antioxidánsoknak és különböző vitaminoknak köszönhetően hozzájárulnak ahhoz, hogy a daganatos betegségek kialakulásának esélye csökkenjen. Természetesen egyik sem jelent teljes védelmet, különösen ha figyelembe vesszük a ma kapható zöldségek és gyümölcsök – vegyi szennyeződéseknek, génkezeléseknek és termesztési eljárásoknak betudható – megcsappant vitamin- és ásványianyag-tartalmát.
Az azonban bizonyított tény, hogy a megfelelő táplálkozási szokások kialakításával – melybe beletartozik az erre legalkalmasabb zöldségek és gyümölcsök rendszeres fogyasztása – nagy százalékban csökkenthetők a szervezet rákos elfajulásai.
Brokkoli
A brokkoli a vadkáposzta egyik termesztett változata, melyet már az rómaiak is ismertek, és előszeretettel fogyasztottak.
Nagy mennyiségben tartalmaz:
C-vitamint,
A-vitamint,
thiamint,
riboflavint,
miacint,
kalciumot,
béta-karoint,
vasat.
A rózsája és a szára is fogyasztható, és elsődleges szerepe van a rákmegelőzésben.
Káposzta
100 gramm káposztában ugyanannyi C-vitamin van, mint a hasonló mennyiségű citromban vagy narancsban.
Nagy mennyiségben tartalmaz:
K-vitamint,
E-vitamint,
klorofilt,
kalciumot,
káliumot,
folsavat,
béta-karotint,
thiamint,
rostokat.
Ennek köszönhetően a káposzta egészségre gyakorolt jótékony hatásai igen széles területet fednek le. Erősíti a szívet, serkenti az emésztést, enyhíti a torokfájást, gyulladásgátló hatású, erősíti az immunrendszert, serkenti az emésztést, de a népi gyógyítás ekcéma ellen is használja.
Karfiol
A karfiol szintén a vadkáposzta egyik termesztett változata, akárcsak a brokkoli. A karfiol különösen Európában közkedvelt zöldség, melynek minőségéről rózsája árulkodik: ha teljesen fehér, és a rózsák szorosan összenőttek, finom és egészséges karfiollal van dolgunk.
Nagy mennyiségben tartalmaz:
C-vitamint,
ásványi sókat.
C-vitamin-tartalmát mélyhűtött állapotban is megőrzi, a vegetáriánus étrendben rántva, húspótlóként is remekül alkalmazható.
Paradicsom
A paradicsom a burgonyafélék családjába tartozik. Gazdag antioxidáns hatású likopinban, melynek igen fontos szerepe van a rákos betegségek megelőzésében.
Nagy mennyiségben tartalmaz:
C-vitamint,
karotint,
B1- és B2-vitamint,
káliumot,
fruktózt és glükózt.
Felhasználási területe nagyon széles, hiszen jó hatással van a reumára, az ízületi fájdalmakra, de segíthet a gyulladásos megbetegedések enyhítésében is. Támogatja az emésztést, és csökkenti a gyomorsavtúltengést. Magas víztartalmának köszönhetően segít megakadályozni a vér túlzott besűrűsödését is.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!