Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Erre a következtetésre jutott Andrew Flachs kulturális antropológus, a National Geographic ösztöndíjasa.
Fotó: Andrew Flachs
„A mezőgazdaság néprajzi vonatkozásai a szakterületem, ezért ismerem azt a véleményt, mely szerint a genetikailag módosított (GMO) haszonnövények veszélyeztetik a biodiverzitást. Felmerült bennem: lehet, hogy ez a veszély nem is annyira a GMO magvaktól ered, hanem attól a módtól, ahogyan ezeket a növényeket termesztik. Ezek ugyanis monokultúrák, amelyeket tömegesen sújthatnak a betegségek és a terméskiesés – mondja a kutató.
Ez a folyamat Indiában látszik a legjobban. A hatalmas országban él a legtöbb kistermelő, és itt termesztik a legtöbb gyapotot. Andrew Flachs a GMO gyapot termesztőinek tevékenységét az indiai Telanganában követte nyomon.
„Azok a földművesek, akik beépített rovarirtószerrel ellátott GMO gyapotot vetettek, megmutatták, hogy nem csak gyapotot termesztenek. Földjeiknek egy részén más haszonnövényeket ültetnek, átlagosan tizenhatfélét, köztük gyümölcsöket és zöldségeket is. Nekik nem kell tartaniuk a monokultúrák szokásos veszélyeitől.
Csakhogy e haszonnövényeket másfajta veszély fenyegeti. A GMO gyapot bizonyos kártevőkre még fogékony, melyek ellen permetezéssel lehet védekezni. A vegyszer viszont rájuthat az élelmiszernövényekre is” – vonja le a következtetést a NatGeo ösztöndíjasa.
http://www.ng.hu/Fold/2016/06/06/A-GMO-haszonnovenyek-veszelyeztetik-a-biodiverzitast
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!