Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Miclausné Király Erzsébet | 0 hozzászólás
A sóra sokan csak az ételek ízesítőjeként gondolnak, holott az egészségmegőrzésben is igen fontos szerepet játszik, azonban egyáltalán nem mindegy melyik fajtáját alkalmazzuk.
Míg az ipari finomítással nyert közönséges étkezési só csak töredékét tartalmazza a természetes sók ásványianyag-tartalmának, addig a természetes eredetű tengeri só és kősó magas ásványi anyag- és nyomelem-tartalommal rendelkezik. Vigyázzunk ezért, mert ha túl sok közönséges étkezési sót fogyasztunk, szervezetünkben méreganyaggá alakul és sok betegség kiváltója lehet.
Felhasználása a konyhán túl
A sót azonban nemcsak a konyhában tudjuk használni. Számos egyéb alternatíva is rendelkezésünkre áll, melyek segíthetnek egészségünk megőrzésében.
Egy régi felfogás szerint a só a nap energiájának hatására alakulhatott ki, ezért is oly fontos energetizáló szerepe. Manapság a különböző sóterápiák egész sora áll rendelkezésünkre, melyek alkalmazása rendszeressé tehető anélkül is, hogy komoly egészségügyi problémánk lenne. Íme néhány a választékból!
Sóbarlangok
Ha szeretnénk kitisztítani tüdőnket a város szennyezett levegőjétől vagy csupán néhány óra nyugalomra vágyunk, látogassunk el egy sóbarlangba. A száraz, sós levegő teljesen allergén- és baktériummentes. A hőmérséklet 18-24 fok, a páratartalom 40-60 százalékos. Kiváló immunerősítő, relaxáló és egészségmegőrző hatása van. A lágyan megvilágított terek és a csend nagyban hozzájárul lelkünk lecsillapodásához.
Sófürdő
Amennyiben nem szeretnénk otthonunk kényelméből engedni, próbáljuk ki a sófürdőt. Kiváló stressz oldására és az ellenálló-képesség növelésére. Egyéni igényektől függően egy kád vízhez adjunk fél-egy kilogramm tengeri sót, koncentrációja minimum 1 százalékos legyen. Mártózzunk meg a 37 fokos vízben 15-20 percig, majd itassuk fel a vizet testünkről és pihenjünk még 30 percig.
Sólámpa
A villanykörte melegétől a lámpa sója negatív ionokat bocsát ki, kellemes klímát adva ezáltal a helyiségnek. Érdemes a hálószobában, az ágyunk mellett elhelyezni, így hatását közvetlenül érezhetjük.
Sókamra
A wellness központok és szállodák körében igen elterjedt. A helyiség átvilágított sótéglákból épül fel, különleges klímáját egy speciális sóoldat párologtató berendezés, ún. ionizátor biztosítja. A természetes sóbarlangokkal ellentétben a hőmérséklet itt 20-22 fok, a páratartalom pedig 70-80 százalékos. Sótéglával egyébként otthonunkban is kialakíthatjuk saját sókamránkat.
Arc- és bőrtisztítás tengeri sóval
A tengeri só segíti a gyulladásos, pattanásos bőr tisztítását. Nedves bőrre vigyünk fel egy kevés tengeri sót, majd dörzsöljük körkörösen pár percig és végül óvatosan mossuk le. A só segíti a pólusok tisztítását, a dörzsölés pedig serkenti a bőr anyagcseréjét.
Sóoldat
Nemcsak a méregtelenítés idejére, a mindennapokra is ajánlott a sóoldat fogyasztása. Segíti szervezetünk működését, energetizál. Az oldat elkészítéséhez csakis természetes sókat használjunk. Tegyünk egy kancsóba egy rész sót és öntsük fel három rész ásványvízzel. Az így kapott sóoldatból igyunk meg minden reggel éhgyomorra egy teáskanálnyit, 2-3 dl ásványvízzel felöntve. A sóoldat rendszeres fogyasztása nagyban hozzájárul egészségünk megőrzéséhez.
http://www.hazipatika.com
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!