Természet: Brokkolis csirkeragu

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 775 fő
  • Képek - 16510 db
  • Videók - 6952 db
  • Blogbejegyzések - 16746 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 775 fő
  • Képek - 16510 db
  • Videók - 6952 db
  • Blogbejegyzések - 16746 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 775 fő
  • Képek - 16510 db
  • Videók - 6952 db
  • Blogbejegyzések - 16746 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 775 fő
  • Képek - 16510 db
  • Videók - 6952 db
  • Blogbejegyzések - 16746 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Brokkolis csirkeragu
2012. May 24. Thursday Szerző Korpádi Péter Szóljon hozzá

Érdemes tudni: Bár a brokkolit már az ókori rómaiak is termesztették, de csak a 16. században ‒ Medici Katalin jóvoltából ‒ került Franciaországba, és lassan elterjedt Európában. Szerencsére már mi is élvezhetjük a legváltozatosabb formában, levesként, köretnek, mártásokban, töltelékekben egyaránt. Főidénye az őszi, téli hónapokra esik. A haragoszöld növény rendkívül jó méregtelenítő és rákmegelőző hatású.

A képen egy frissen elkészült ragut látunk a képen serpenyőben megtűzdelve brokkolival. Mellette salátástál, só- és borsszóró.

A brokkoli rendkívül jó méregtelenítő és rákmegelőző hatású.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 vöröshagyma megtisztítva és felaprítva
  • 60 dkg csirkemellfilé kb. 2 cm-es kockákra vágva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csokor koriander finomra aprítva
  • őrölt fekete bors
  • 1 dl tejszín
  • 1 brokkoli rózsáira bontva és megmosva

        a díszítéshez:

  • korianderzöld
  • gránátalmamag

Az olajat megforrósítjuk, és a hagymát üvegesre pirítjuk benne. A húskockákat rádobjuk és fehéredésig pirítjuk. A fokhagymával, a korianderrel, sóval, borssal fűszerezzük. Fedő alatt egy kevés vízzel félig megpároljuk. A szétbontott brokkolit beletesszük és készre főzzük, majd a tejszínt beleöntjük, és a levét mártás sűrűségűre beforraljuk.  A kész ragut korianderzölddel díszítjük, és gránátalmamagokkal pettyezzük.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu