Közösségi tartalmakhoz csak a közösség tagjai szólhatnak hozzá. Ha szeretnél tag lenni, akkor csatlakozz most!
Csak akkor tudsz ide tartalmat feltölteni, ha előbb csatlakozol ehhez a közösséghez.
Kis türelmet...
Be vagy lépve mint Tóth Lajosné | Kilépés
Almalé: Alzheimer-kór megelőzésére
Az almalé karbantartja az agy acetilkolin szintjét, ami
elengedhetetlen a memória és az agy egészségének fenntartásában. Bár
a kutatást egereken végezték, a kutatók javaslata szerint napi két
pohár - fél liter - almalé fogyasztása felnőtteknél is hasonló
előnyökkel járhat. Magas rosttartalmának köszönhetően az emésztést
és az egészséges bélfunkciókat is segíti, csökkentheti a
koleszterinszintet is.
Meggylé: Görcs és köszvény
A Northumbria Egyetem tanulmánya kimutatta, hogy azok a futók, akik
öt nappal a London Marathon előtt naponta kétszer ittak különösen
gazdag antioxidáns tartalmú meggylevet, sokkal gyorsabbnak
bizonyultak, és kevésbé tapasztaltak izomfájdalmat, mint más
társaik. Ezen kívül a meggylé megkönnyítheti a köszvény okozta kínos
fájdalmakat is, mert segíti a szervezet húgysavürülését, melynek
magas szintje felel a fájdalmas ízületi betegségért. Napi egy pohár
meggylé több tápanyaggal látja el a szervezetet, mint 23 adag
gyümölcs és zöldség fogyasztása. Két és fél dl meggylé több
antioxidánst tartalmaz, mint öt adag borsó, paradicsom, görögdinnye,
sárgarépa és banán.
Narancslé: Szívbetegség
A narancslé tartalmaz egy heszperidin nevű antioxidánst, amely
javítja a vérerek hatékonyságát, így csökkenti a szívbetegség
kockázatát. A narancslé a vesekő megelőzésére is jó. Amerikai
kutatók megállapították, hogy azoknak a férfiaknak, akik napi fél
liter narancslét fogyasztottak, alacsonyabb volt a vérnyomásuk, mint
azoknak, akik antioxidáns étrendkiegészítőt szedtek.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!