Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A paradicsom nemcsak finom, hanem egészséges is. Az egyik leggyakrabban felhasznált és legvariálhatóbb zöldségféle. Jelentős az antioxidáns-tartalma, kiváló immunerősítő, erősíti az izmokat, és segít a rákmegelőzésben. Rengeteg vitamint tartalmaz, többek között gazdag A-, C- és E-vitaminban. Májregeneráló, vértisztító és méregtelenítő hatása is van, oxálsav-tartalma felpörgeti az anyagcserét.
A zeller gumója és szára is finom. Mivel nagy mennyiségben tartalmaz A-, B- és C-vitamint, foszfort, káliumot, vasat, magnéziumot, kalciumot, illetve szerves nátriumot, igen egészséges is. Növeli fogyókúrád hatékonyságát, mivel étvágycsökkentő és emésztést serkentő hatása van. Lúgosítja a vért, fokozza a veseműködést, ezáltal a helyes egyensúly létrehozásában és megtartásában, valamint a vízhajtásban is fontos szerepet játszik.
A brokkoli értékes A- és B6-vitamin, kalcium-, kálium-, vas-, folsav-, cink-, foszfor- és béta-karotin forrás, így védi a csontokat, antioxidáns hatóanyagainak köszönhetően pedig a rákmegelőzésben is jelentős a szerepe. 10 dkg brokkoli a napi C-vitamin-szükséglet 147 százalékát fedezi, ezáltal kiváló immunerősítő. Mindemellett 10 dkg csupán 30 kalóriát tartalmaz, könnyen emészthető, rosttartalmának köszönhetően serkenti és felgyorsítja az emésztést.
Próbáld ki!
Reggelire fogyassz egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret leheletnyi vajjal, a tetejére karikázz egy nagyobb paradicsomot. Igyál mellé egy nagy bögre zsírszegény tejet.
Tízóraira rágcsálj el egy szelet zsírszegény sajtot két szelet zöldpaprika között. Igyál meg hozzá egy pohár paradicsomlevet. Ha szereted, bolondítsd meg egy csipet bazsalikommal vagy két-három olajbogyóval.
Ebédre készítsd el saját lecsóvariációd. Az alábbi hozzávalók arányát ízlésed szerint megválaszthatod:
vöröshagyma
zöldpaprika
paradicsom
bazsalikom
fokhagyma
chilipaprika
olajbogyó
A zöldségeket tisztítsd meg, és vágd egyforma nagyságú kockákra. A vöröshagymát párold olajon üvegesre, majd add hozzá a paprikát és a paradicsomot. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, zúzott fokhagymával. Ha a zöldségek megpuhultak, és a gyomrod bírja, dobj bele egy chilipaprikát és néhány olajbogyót. Egyél hozzá egy szelet rozskenyeret.
Vacsorára reszelj le egy nagyobb zellergumót, egy nagyobb céklát, két sárgarépát és egy almát. Ha szeretnéd, ízesítheted balzsamecettel és olívaolajjal, de rövid összeérés után magában is finom. A maradékot fogyaszd el másnap reggel egy pohár joghurttal nyakon öntve.
Tízóraira egyél meg két kisebb almát néhány szem mandulával.
Ebédre forrázz le brokkolirózsákat, és párolj meg egy zellert. Vigyázz, a párolás nem szétfőzést jelent! A zöldség maradjon ropogós, hogy tápanyagtartalmát megőrizze. Egy pillanatra meríts forró vízbe egy paradicsomot, és vágd a karfiol- és zellerkockák tetejére. Reszelj rájuk egy kevés sajtot, és amíg az megolvad, told be a sütőbe.
Délután csipegess el egy fürt szőlőt, és idd meg két citrom kicsavart levét számodra kellemes arányban vízzel hígítva.
Vacsorára a maradék zöldségeket kockázd fel, és joghurtos vagy ecetes salátalével megöntözve fogyaszd el./forrás:internet/
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!