Természet: Gránátalma: 21. századi csoda

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 775 fő
  • Képek - 16510 db
  • Videók - 6952 db
  • Blogbejegyzések - 16746 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 775 fő
  • Képek - 16510 db
  • Videók - 6952 db
  • Blogbejegyzések - 16746 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 775 fő
  • Képek - 16510 db
  • Videók - 6952 db
  • Blogbejegyzések - 16746 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 775 fő
  • Képek - 16510 db
  • Videók - 6952 db
  • Blogbejegyzések - 16746 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Gránátalma: 21. századi csoda
A vitaminokkal, káliummal, vassal, illetve folsavval teli gránátalma kész egészségbomba, ráadásul finom

 

Fotó/illusztráció: Shutterstock Kapcsolódó cikkek

Igazi csodaételnek számít ez a mediterrán gyümölcs, amely gyümölcslé formájában is egyre nagyobb népszerűségnek örvend: tele van C- és B-vitaminnal, káliummal, folsavval és vassal, ráadásul a ropogós, ehető magok rostban gazdagok.

Kisebb vizsgálatok eredményei arra utalnak, hogy a gránátalma közel háromszor annyi antioxidánst tartalmaz, mint a zöld tea vagy a vörösbor, így szerepet játszhat a rák és a szívbetegségek megelőzésében.

A gránátalmát október és január között szüretelik. A gyümölcs sok-sok vörös bogyóból áll: ezek az áttetsző kis kapszulák foglalják magukban az édes-savanyú levet és az apró magot. Fél pohár bogyó energiatartalma csak 80 kilokalória, viszont teli van hatalmas adag hasznos tápanyaggal: 5 gramm rosttal és 180 mg káliummal.

A gránátalma magocskáit önmagukban vagy köretként használva is fogyaszthatja. Szórhatja salátára, belekeverheti zabkásába vagy joghurtba, sőt akár süteményekhez, például muffinhoz vagy kekszekhez is hozzáadhatja.

 

Ha nyersen szereti

 

A gránátalmának vastag, vöröses héja és rengeteg magja van. A kis bogyókat keserű, élvezhetetlen fehér réteg veszi körül. A fogyasztás előtti feldolgozás sok munkát igényel, de így, hogy már tudja, milyen tápláló, talán megéri a fáradságot, hogy ön is felnyisson egyet és megkóstolja.

Először vágja le a gyümölcs a tetejét, majd egy késsel több helyen hasítsa be függőlegesen a héjat, mint amikor narancsot hámoz. Tegye bele egy tál vízbe, hogy megakadályozza a lé szétspriccelését, majd törje szét darabjaira. Szedje ki a magokat, leválasztva őket a szivacsos fehér rétegről és a hártyákról. A magok lesüllyednek, a hártyák pedig feljönnek a víz felszínére. Ezután egyszerűen öntse le a vizet egy szűrőbe. A magok máris fogyasztásra készek.

A friss, megbontatlan gránátalmát egy-két hétig tárolhatja szobahőmérsékleten, de ha beteszi a hűtőszekrény zöldségtárolójába, egy hónapnál is tovább eláll. A friss magocskák légmentesen lezárt zacskóban lefagyasztva egy évig eltarthatók.

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu