Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Igazi csodaételnek számít ez a mediterrán gyümölcs, amely gyümölcslé formájában is egyre nagyobb népszerűségnek örvend: tele van C- és B-vitaminnal, káliummal, folsavval és vassal, ráadásul a ropogós, ehető magok rostban gazdagok.
Kisebb vizsgálatok eredményei arra utalnak, hogy a gránátalma közel háromszor annyi antioxidánst tartalmaz, mint a zöld tea vagy a vörösbor, így szerepet játszhat a rák és a szívbetegségek megelőzésében.
A gránátalmát október és január között szüretelik. A gyümölcs sok-sok vörös bogyóból áll: ezek az áttetsző kis kapszulák foglalják magukban az édes-savanyú levet és az apró magot. Fél pohár bogyó energiatartalma csak 80 kilokalória, viszont teli van hatalmas adag hasznos tápanyaggal: 5 gramm rosttal és 180 mg káliummal.
A gránátalma magocskáit önmagukban vagy köretként használva is fogyaszthatja. Szórhatja salátára, belekeverheti zabkásába vagy joghurtba, sőt akár süteményekhez, például muffinhoz vagy kekszekhez is hozzáadhatja.
Ha nyersen szereti
A gránátalmának vastag, vöröses héja és rengeteg magja van. A kis bogyókat keserű, élvezhetetlen fehér réteg veszi körül. A fogyasztás előtti feldolgozás sok munkát igényel, de így, hogy már tudja, milyen tápláló, talán megéri a fáradságot, hogy ön is felnyisson egyet és megkóstolja.
Először vágja le a gyümölcs a tetejét, majd egy késsel több helyen hasítsa be függőlegesen a héjat, mint amikor narancsot hámoz. Tegye bele egy tál vízbe, hogy megakadályozza a lé szétspriccelését, majd törje szét darabjaira. Szedje ki a magokat, leválasztva őket a szivacsos fehér rétegről és a hártyákról. A magok lesüllyednek, a hártyák pedig feljönnek a víz felszínére. Ezután egyszerűen öntse le a vizet egy szűrőbe. A magok máris fogyasztásra készek.
A friss, megbontatlan gránátalmát egy-két hétig tárolhatja szobahőmérsékleten, de ha beteszi a hűtőszekrény zöldségtárolójába, egy hónapnál is tovább eláll. A friss magocskák légmentesen lezárt zacskóban lefagyasztva egy évig eltarthatók.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!