Természet: Gyapottal az éhezés ellen?

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 737 fő
  • Képek - 17268 db
  • Videók - 6859 db
  • Blogbejegyzések - 16203 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,
Rádiné Zsuzsa
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 737 fő
  • Képek - 17268 db
  • Videók - 6859 db
  • Blogbejegyzések - 16203 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,
Rádiné Zsuzsa
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 737 fő
  • Képek - 17268 db
  • Videók - 6859 db
  • Blogbejegyzések - 16203 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,
Rádiné Zsuzsa
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 737 fő
  • Képek - 17268 db
  • Videók - 6859 db
  • Blogbejegyzések - 16203 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,
Rádiné Zsuzsa
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


greenfo/MTI


Gyapottal számolná fel az éhezést egy texasi kutatócsoport. A növény génmódosított változatát már emberek is fogyaszthatják, liszt, fehérjeszelet vagy sós rágcsálnivaló is készíthető belőle.
Gyapottal az éhezés ellen?

Engedélyezte az amerikai mezőgazdasági minisztérium a génmódosított, emberi fogyasztásra alkalmassá tett gyapot termesztését, ami a texasi egyetem kutatói szerint új élelmiszerforrást jelenthet a gyapottermesztő országokban, ahol a népesség nagy része alultáplált. A kutatók szerint a gyapot magja többféleképpen is elkészíthető, fehérjében gazdag táplálékforrás, de egyelőre nem lehet emberi vagy állati élelmiszer készítésére felhasználni, mivel az amerikai élelmiszer- és gyógyszerhatóság (FDA) még nem engedélyezte.

A gyapotot világszerte számos országban termesztik, a növény magházát burkoló szőrzet a pamut alapanyaga, így eddig ez volt a fő felhasználási terület. A növény magját eddig is használták takarmányként, de csak olyan állatok esetében, amelyeknek kétüregű a gyomra – a gyapotmagnak ugyanis magas a gosszipoltartalma. A gosszipol egy polifenolos aldehid, amely mérgező.

A texasi egyetem kutatói ezért RNS-interferencia alkalmazásával kiiktatták a gyapot egyik génjének aktivitását, ezáltal pedig teljesen eltüntették a mérgező gosszipolt a magokból, amelyeket így már emberek is fogyaszthatnak.

Nekem olyan, mintha csicseriborsót ennék, és könnyen felhasználható ízletes humus készítésére – mondta Keerti Rathore, az új gyapotféle egyik kifejlesztője. A főzéshez már eddig is használt gyapotmagolaj sajtolása után a növény megmaradt részét többféleképpen fel lehet használni: liszt készíthető belőle kenyérsütéshez és más pékárukhoz, fehérjeszeletnek is feldolgozható, míg a gyapotmagszemek pörkölve, vagy sózottan fogyaszthatók, vagy mogyoróvajhoz hasonló típusú paszta készíthető belőle.

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Rádiné Zsuzsa írta 16 órája a(z) Időjárás és ember kapcsolata – HUMÁNMETEOROLÓGIA fórumtémában:

FÁRADÉKONYSÁGOT OKOZ A MELEG! Vasárnap nem...

Rádiné Zsuzsa írta 16 órája a(z) MAI NAPI KALENDÁRIUM fórumtémában:

OKTÓBER 19 Zólyom városában megszületett...

Rádiné Zsuzsa írta 16 órája a(z) IDÉZETEK fórumtémában:

Egy kis melegség kéne még a gyorsan tűnő nyári fényből, a ...

Rádiné Zsuzsa írta 16 órája a(z) SZÉP VERSEK fórumtémában:

Pál Lászlóné: MOND MI A SZERETET Könnyű szeretni...

Rádiné Zsuzsa 17 órája új blogbejegyzést írt: BALASSI BÁLINTRA EMLÉKEZÜNK

Miclausné Király Erzsébet 18 órája új képet töltött fel:

Aranyosi_ervin_en_es_a_tukorkepem_2107440_5402_s

Miclausné Király Erzsébet 18 órája új blogbejegyzést írt: Tamási Áron: ÖREG PILLANGÓ

Rádiné Zsuzsa 23 órája új blogbejegyzést írt: TERMÉSZET A törékeny vándor

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu