Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
7 éve | Miclausné Király Erzsébet | 0 hozzászólás
Jó ha a fűszerkertünket „be tudjuk vinni” télire is a konyhánkba. De ez leginkább csak úgy lehetséges, ha valahogyan „tartósítjuk” az aromás alapanyagokat az ételeink ízesítéséhez. Erre a legjobb megoldás a szárítás. Egyszerű, és garantáltan finomabb és tisztább, mint amit sokszor a boltban kapunk!
Kössük csokrokba a zellerzöldet, petrezselymet, zályát, majoránnát, bazsalikomot - amit szeretnénk szárítani- és tegyük szellős, meleg helyre - nem jó a tűző nap, mert elveszítik a színüket - és szárítsuk a növényeket zörgősre.
A kisebb leveleket, virágos hajtásokat - például a kakukkfű, majoránna - terítsük szét tiszta, vékony vásznon és néha-néha forgassuk meg, rázogassuk meg. Így szárítsuk addig, amíg összemorzsolható lesz.
A megszárított fűszereket tegyük jól záródó edénybe és már csak annyi a teendőnk, hogy fénytől védve tároljuk.
Szárítás aszalógépben
Ha nincs a lakásban olyan szellős, meleg hely, ahol kiszáríthatnánk a növényeket, akkor elekrtromos aszalógéppel pillanatok alatt elkészíthetjük a saját fűszereinket. Annyi csak a feladat, hogy az aszalótálcát ki kell bélelni konyhai papírtörlővel, és arra ráhelyezni a szárítani kívánt friss növényeket. Fajtától függően 4-6 óra alatt el is készül. Ezután már csak össze kell morzsolni a növényeket (hajtsuk össze a papírtörlőt, amin száradtak és morzsoljuk össze benne.)
Egy egész fűszertartó szettet megtölthetünk a saját készítésű, tiszta -portól és szennyeződésektől mentes- aromás fűszereinkkel.
édenkert.hu
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!