Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A WWF iroda kertjébe sok-sok finom madárkalács került a fák ágaira, aminek tollas barátaink láthatóan igen csak örülnek.
A
téli fagyok idején a madaraknak rengeteg energiára van szükségük, így a
legjobb, ha madárkalácsot készítünk faggyúból, és olajos magvakból.
Természetesen megannyi féle madárkalácshoz, cinkegolyóhoz juthatunk
hozzá a boltokban is, de nagyobb élmény, ha saját magunk készítjük el,
és egyáltalán nem bonyolult:
Marhafaggyút bármelyik hentesnél
kaphatunk, csak szólni kell, hogy tegyék félre, ugyanis kidobják, amikor
levágták a húsról. Így viszont nem kerül semmibe, mivel - a
húsfeldolgozás szempontjából - hulladékról van szó. A magok közül a
legjobb és legtakarékosabb a sózatlan, nem pirított, magas olajtartalmú fekete napraforgó, aminek a piacon pár száz forintért megkapjuk kilóját.
A felolvasztott faggyúba (amit például műanyag poharakba öntünk) egyszerűen beleszórjuk a magokat, aztán megvárjuk, hogy kihűlve megdermedjen.
A napraforgón kívül szinte bármit szórhatunk bele, diót, mogyorót, kölest, mákot, tücsköt, lisztbogárlárvát stb.
A keveréket üvegekbe, félretett joghurtos poharakba öntjük, és hagyjuk megdermeni. Még amíg folyós a massza, érdemes belehelyezni egy madzagot is, aminél fogva az elkészült madárkalácsot majd könnyen felakaszthatjuk udvarunk fáira. Garantáltan nagy örömet fogunk szerezni vele a kert vendégeinek (ők pedig nekünk)!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!