Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kultúra
Hűsítő programok a szentendrei Skanzenben
A múzeum zamatos gyümölcseiből és házi szörpjeiből kínálnak kóstolót a vendégeknek a nagy melegben a szentendrei Skanzenben.
A különleges időjárási viszonyokhoz alkalmazkodva a szeptemberig tartó aktív hétvégéken hűsítő programokkal várják a látogatókat és a táborozókat a Skanzenben. A sütés-főzés és hagyományos népi ételek elkészítése helyett a múzeumba telepített régi gyümölcsfajták - nyári rétesalma, bőralma, mirabolán szilva, penyigei szilva - illatos példányainak kóstolójára hívják a látogatókat.
A Nagyanyáink konyhatitkai program keretében megismerkedhetnek a gyümölcsök tartósításának módjaival is tájékoztatta az MTI-t Kecskés Noémi, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum sajtóreferense.
Az extrém meleg különleges aktualitást ad a Skanzen egyik kedvelt programjának, a Gyógynövényiskolának.
"A számos alkalmazási lehetőség közül mindenkinek a figyelmébe ajánlom a frissítő, házilag is elkészíthető levendula arctonikot vagy a kövirózsa nedvét, amely a rovarcsípés enyhítésére kínál gyógyírt" - közölte a sajtóreferens.
A hűsítő italok közül ezúttal a citromfűből készült teát és mentaszörpöt ajánlják a vendégeknek.
A vízimalom működésének megismerése mellett a látogatók bekapcsolódhatnak a Vízkvíz nevű vetélkedőbe, amely a takarékos vízfelhasználással és a mindennapi piperével ismertet meg, vagy a Falusi mosoda című programba, ahol a folttisztítás és mosópor nélküli mosás titkaiba lehet bepillantani.
A szabadtéri néprajzi múzeum árnyékos ligetei mellett a Skanzen autentikus, olykor fél méter vastag falú épületei biztosítanak kellemes hűvöst.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!