Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A Skócia nyugati partjainál található, sok szigetből és még több sziklazátonyból álló különleges hely a Hebridák szigetcsoportja, mely híres természeti szépségéről, gazdag állatvilágáról, gyapjúiparáról és a whiksyről. Ám most úgy tűnik, ennek az italnak vetélytársa akad.
A terület hűvös éghajlata korlátozza a földművelés lehetőségeit. A Belső-Hebridák legdélebbi szigetén viszont sokan foglalkoznak földműveléssel, állattenyésztéssel, sőt a sziget igazán whiskyről híres. Most pedig egy újabb különleges italt alkottak meg itt, a The Botanist nevű gint.
Az egyedi, kézzel készített ital a sziget első és egyetlen dry ginje. És mitől különleges? A különböző országokban gyártott gin jól megkülönböztethető növényi aromáktól illatozik. Maga a gin elnevezés is egy erős aromájú növény, a borókabogyó francia nevéből (genièvre) származik, amit az angolok ginné rövidítettek.
A legenda szerint gint a hollandiai Leideni Egyetem professzora, Franciscus Sylvius készített először, a 17. században. A tudós orvos alkohollal együtt párolta le a borókabogyót azzal a céllal, hogy vizelethajtó gyógyszert készítsen belőle. Ám gyógyszer helyett egy népszerű ital lett a párlatból, ami Angliába is eljutott.
Most pedig a Belső-Hebridák Islay szigetén egy 22 gyógynövényt tartalmazó italkülönlegességet készítenek. A gyártó különös figyelmet fordít a fenntarthatóságra a gyógynövények szedése és az ital készítése során. A The Botanist dry gin kellemesen friss, fűszeres aromája a Hebridák üde világát idézi.
Az koktélkészítés mesterei egy bartender versenyen ismerkedtek meg, 2019 nyarán a The Botanistban fellelhető gyógynövényekkel a budapesti Füvészkertben, majd egy izgalmas kihíváson vettek részt: a Vásárcsarnokban 15 perc állt rendelkezésükre, hogy friss, helyi alapanyagokat szerezzenek be. Ezután a megismert friss gyógynövényekből és a beszerzett, szintén friss alapanyagokból kellett megalkotniuk a Botanist Budapest Koktélt, egyesítve a skót gint a magyar ízvilággal. A nyertes Metzger László (a Workshop bármenedzsere) Lizzy nevű koktélja lett, amely meggyes-mentás aromájával a Botanist frissességét, no meg a nyár ízét egyesítette, le is vette a zsűrit a lábáról.
Az esemény főbb részeit az alábbi videóban örökítették meg a szervezők.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!