Természet: Ludaskása

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 775 fő
  • Képek - 16510 db
  • Videók - 6952 db
  • Blogbejegyzések - 16746 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 775 fő
  • Képek - 16510 db
  • Videók - 6952 db
  • Blogbejegyzések - 16746 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 775 fő
  • Képek - 16510 db
  • Videók - 6952 db
  • Blogbejegyzések - 16746 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 775 fő
  • Képek - 16510 db
  • Videók - 6952 db
  • Blogbejegyzések - 16746 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Ludaskása
  • előkészület: 20 perc
  • főzés: 200 perc
hozzávalók 4 főre
  • 80 dkg libaaprólék (szárny, zúza, nyak, szív, esetleg máj)
  • 4 nagy sárgarépa
  • 3 nagy fehérrépa
  • 10 dkg zeller
  • 15 dkg gomba
  • 15 dkg zöldborsó (oppcionális)
  • 10 dkg zeller
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 dkg libazsír
  • 25 dkg rizs
  • petrezselyem
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 8 szem egész bors

 

 

Soha nem szerettem a ludaskását. Nem is nagyon szerethettem, anyukám soha sem csinált, távoli rokonoknál kóstolva meg...nem tett rám mély benyomást, na. Ha meg a Márton-napi össznépi libalegelést étteremben üljük meg, mindig meg tudtam ideologizálni, miért nem azt választottam. Most őszintén, ki az, aki rizseshúst választ egy jó roppanós libasült helyett?! Na de elhatároztam, idén novemberben (vagyis most már tavaly) mindenképp nekiállok. Aztán magvas teendőkre hivatkozva megint nem lett belőle semmi, csak egy jó kis libasült. Múlt héten azonban megláttam a hentesnél a libaaprólékot, és gondoltam, ez most a jel. Ki lehet próbálni, nem nyom a stressz, nem túrtam ki vele a kedvenc libasültemet. Úgyhogy, ha nem is Márton-napra, de Vincére csak elkészült...jövőre meg benevezek egy egész madárra, és sült is lesz, meg kása is. :-)

ajánlat

Legjobb, ha a Márton-napi libalevessel együtt készítjük - kettőt egy csapásra. És természetesen újbor

elkészítés
  1. A libaaprólékot megtisztítjuk, hideg vízben, lassú tűzön feltesszük főzni. Megvárjuk, míg felforr, leszedjük a habját.
  2. Beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a borsot és sózzuk.
  3. Ha a hús félig, vagy még jobban megpuhul, beletesszük a megpucolt sárga és fehérrépát, és a zellert.
  4. Az utolsó negyed órában beletesszük a gombát és a zöldborsót.
  5. Ha  a leves kész, kivesszük a húst, a levest pedig leszűrjük.
  6. A húst lefejtjük a csontokról, kockákra vágjuk a zúzával és a szívvel együtt.
  7. A répát, zellert, fehérrépát szintén kockázzuk.
  8. A megtisztított rizst a libazsíron opálosra pirítjuk, majd felöntjük háromszoros mennyiségű húslevessel. Nagyon kis lángon főzzük félpuhára, majd hozzákeverjük a felkockázott libahúst a zöldségeket, és az apróra vágott petrezselymet.
  9. Lefedve, óvatosan rázogatva készre pároljuk.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu