Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 éve | Miclausné Király Erzsébet | 2 hozzászólás
Ilyenkor tavasszal tele van a levegő bódító virágillattal. Gyűjtöttünk recepteket, ha a május csodás virágait szörpként, a poharadban is szeretnéd szagolni, ízlelni.
Bodzaszörp
Hozzávalók
40 db bodzavirág
4 narancs
2 liter víz
50 g citromsav
4 kg cukor
Elkészítés
A hozzávalókat tedd bele egy nagy tálba. Vidd a tálat egy árnyékos, hűvös helyre, ahol senki sem boríthatja fel. 3-5 napig áztasd a virágot a folyadékban, hagyd, hogy az ízek összeérjenek. Naponta egyszer kavard meg, hogy a cukor ne ülepedjen le az aljára. Miután letelik az érési idő, a szörpöt töltsd csavaros műanyag vagy üvegpalackokba.
Orgonaszörp
Hozzávalók
15 lila vagy fehér színű orgonavirág
1,8 liter víz
3 kg cukor
3 citrom
60 g citromsav
Elkészítés
Az orgonavirágokat csavard be vékony papírba, és egy napra tedd az ablakpárkányra, hogy ha netán vannak benne apró rovarok, még kimászhassanak belőle. A szörphöz csak a virágokat használd fel, mert a szárak és a levelek keserűanyagokat tartalmaznak, ezért a szörpnek nem lenne jó az íze.
Tépkedd le a virágokat. A főzőedénybe öntsd bele a vizet, és tedd bele a virágokat. Facsard bele a 3 citrom levét, öntsd bele a citromsavat is, és szórd bele a cukrot. 80 °C-os vízben főzd 20 percig. Ezután hagyd kihűlni. Töltsd üvegpalackokba, majd 3 napra állítsd az üvegeket hűvös, árnyékos helyre. A 4 nap alatt időnként rázogasd meg az üvegeket. Az orgonaszörp egy hónapig hűtőszekrényben eláll.
Önthetsz belőle vízbe, teába, pezsgőbe, joghurtba, túróba. Az orgonát májustól júniusig szedheted.
Hársfavirág szörp
Hozzávalók
3 marék érett hársfavirág
3-4 liter víz
1 kg cukor
100 g citromsav
Elkészítés
A frissen gyűjtött virágokat rázogasd meg, hogy az apró rovarok kihulljanak belőle. Engedj rá vizet a csapból, de ne áztasd el túlságosan, hogy a nektár benne maradjon. Tépkedd le a virágokat. A vizet öntsd bele egy nagy tálba, pl. egy 10 literes vödörbe. A hozzávalókat rakd bele, takard le, és érleld az egészet egy hűvös, árnyékos, nyugalmas helyen 2-3 napig. Közben naponta egyszer kavard meg, hogy a cukor ne ülepedjen le az aljára. Ezután mullkendőn át szűrd át egy nagy fazékba. Főzd a leszűrt folyadékot 10 percig. Végül hagyd kihűlni, és öntsd szét jól zárható palackokba.
http://www.bien.hu/
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Erdélyi magyarnak lenni