Természet: Sótégla, csoda a konyhában

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 775 fő
  • Képek - 16510 db
  • Videók - 6952 db
  • Blogbejegyzések - 16746 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 775 fő
  • Képek - 16510 db
  • Videók - 6952 db
  • Blogbejegyzések - 16746 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 775 fő
  • Képek - 16510 db
  • Videók - 6952 db
  • Blogbejegyzések - 16746 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 775 fő
  • Képek - 16510 db
  • Videók - 6952 db
  • Blogbejegyzések - 16746 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sótégla, csoda a konyhában

Grillezzünk, süssünk rajta!

Gondolták volna, hogy a sót nem csak ételeink fűszerezésére, és gyógyászati célokra használhatjuk, hanem sütőlapként is a konyhában? A sótégla használatával igen ízletes, szaftos és egészséges ételek készíthetők el.

A fontosságáról legendák és mondák százai szólnak. Sokáig volt a pénz és a hatalom jelképe, néhány elmaradott és szegény országban még ma is a cserekereskedelem alapját szolgálja. Fehér aranyként is gyakran emlegették, és nagy jelentőséget tulajdonítottak az emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatásának is.

 

A himalájai kristálysó a só legtisztább természetes formája, a Föld eredeti egységében megmaradt kincse. Nyolcvannégyféle természetes nyomelemet tartalmaz, emiatt van különlegesen erezett, narancsos-vöröses színe. A kristálysót ősidők óta használják egészségmegőrző- és gyógyhatásai miatt. A kristálysó méretre csiszolt változata a sótégla, mint egészséges építőanyag, egyedi belsőépítészeti- és design lehetőségeket rejt magában. Az utóbbi időben a konyhaművészetben is egyre népszerűbb, csodás sültek, és grillezett zöldségek készülhetnek a felhevített sótéglán.
Hogyan használjuk?

Sótéglával süthetünk sütőben, gázégőn és grillezőn is. A sütéshez alkalmazható a normál és a vékony sótégla, az ún. sócsempe is. Ez utóbbi hamarabb átmelegszik, viszont kevesebb ideig tartja a hőt. A pácolt húsról célszerű leszedni a páclét és az olajat, hogy ne égjen rá nagyon a sótégla felületére. A sok levet adó zöldségeket, a gombát óvatosan grillezzük. A sózással is óvatosan bánjunk, és mindig csak a legvégén, ha szükséges.
Két sótéglával lehet "vasalni is", azaz a sütni való hús tetejére is rá lehet helyezni egy felhevített sótéglát.
Sütés után először nedves szivaccsal, majd száraz ruhával töröljük át, hogy a maradék nedvesség ne oldja tovább a sót. Száraz helyen tároljuk.

És a végeredmény? Omlós, porhanyós, szaftos étel, egy új ízélmény.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu