Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az alma a világ egyik legnépszerűbb gyümölcse, de csak kevesen gondolnak bele, mennyi baktérium is található benne. Pedig épp a mikroorganizmusok azok, melyek olyan egészségessé teszik a gyümölcsöt.
Egy új tanulmány szerint egy-egy almában mintegy 100 millió baktérium található. Ezek a mikroorganizmusok természetesen nem veszélyesek, sőt kifejezetten jót tesznek szervezetünknek.
Birgit Wasserman, a Grazi Műszaki Egyetem munkatársa és a csapat tagja szerint a legtöbb baktérium a magokban lelhető fel, a héjban és a gyümölcshúsban viszont több típus fordul elő. A szervesen kezelt almák esetében ez több egészséges baktériumot jelent.
Az Escherichia-Shigella baktériumcsoport, amely akár kórokozókat is tartalmazhat, a nagyüzemileg termesztett almákban viszonylag gyakoribb, az organikus gyümölcsökben ugyanakkor ritkábban van jelen. Ezzel szemben utóbbi almákban kimutatták a probiotikumként használt Lactobacilli csoportot.
A zöldségek és gyümölcsök baktériumai képesek hosszabb ideig fennmaradni emésztőrendszerünkben, ezzel járulva hozzá egészségünk fenntartásához. Korábbi tanulmányok alapján a mikroorganizmusok az allergia és a különböző ételérzékenységek enyhítésében is segíthetnek.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!