Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A zöldparadicsom savanyúságnak eltéve igencsak finom tud lenni. Téli és késő őszi húsos ebédekhez, amikor már a piacról kifogyott és lefagyott a szezonzöldség, sokszor kerül elő a kamrákból. Vannak, akik igazából szeretik, mások pedig csak azért fogyasztják savanyúságként, hogy ne menjen kárba, s ha már más nincs, jó lesz az is.
Az idén mintha a fura nyári időjárás következtében zöldparadicsom is több lenne. Jártamban-keltemben azt láttam, hogy tele vannak a kertek éretlen, ki nem fejlődött példányokkal. A gazdák morgolódnak, hiába volt rengeteg napsütés, a paradicsomok mégsem értek be kellőképpen, és piacon sem lehetett házi ízűt (aki kóstolta az igazi kertit, az valószínű a cikk olvasása közben is fel tudja idézni) találni.
Egyes kutatások szerint a nagyobb mennyiségben fogyasztott zöldparadicsom mérgező is lehet, mi mégis szeretjük. Német adatok szerint 100 gramm paradicsomban körülbelül 9–32 mg szolanin (toxikus anyag) található. Aggodalomra nincs ok, mert megközelítőleg 1–2,8 kg zöld paradicsom elfogyasztása lehet csak veszélyes, amit egészen biztosan senki sem eszik meg egy ültében. Ecetes vízben való eltevés, főzés vagy sütés által csökkenhet a szolanin mennyisége, ezért nyugodtan kipróbálhatjuk az interneten is fellelhető, változatos zöldparadicsom-recepteket.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!