Természet: Készűl az ebéd (kép)

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 738 fő
  • Képek - 17373 db
  • Videók - 6900 db
  • Blogbejegyzések - 16469 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,
Rádiné Zsuzsa
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 738 fő
  • Képek - 17373 db
  • Videók - 6900 db
  • Blogbejegyzések - 16469 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,
Rádiné Zsuzsa
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 738 fő
  • Képek - 17373 db
  • Videók - 6900 db
  • Blogbejegyzések - 16469 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,
Rádiné Zsuzsa
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 738 fő
  • Képek - 17373 db
  • Videók - 6900 db
  • Blogbejegyzések - 16469 db
  • Fórumtémák - 14 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,
Rádiné Zsuzsa
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Készűl az ebéd

Ezek kis húskolbászkák mititei-nek (mititéj) hívják.Rövíden csak "mics-"nek becézzük.Olyan,mint a scsebascsicsa(azt hiszem igy irják.Szén fölött sütik és mustárral eszik.Romániában mindenütt nagyon népszerű,így a Székelyföldön is.

eper fesztivál

Látta 170 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Csernus Sándorné üzente 8 éve

Úgy 30 éve ettem ilyet, abban volt juhhús is, és akkor nagyon idegen volt az íze és illata is számomra.
Azért megkóstolom majd újból, ha egyszer alkalom adódik rá. Remélem, majdcsak eljutunk egyszer Erdélybe is. Bár mostanában nagyon fáj a derekam, lábam, de talán lesz ez még jobb is...

Válasz

Both Mária üzente 8 éve

Itt csombort és fokhagymát is tesznek bele és vegyitik juh hússal is,de persze nem kötelező.Általába a nyakrészből készitik.A többi ugyanaz.A padlizsánt mi külön szoktuk enni olajjal,hagymával kikavarva.Nálunk a majonézes változata a menő.A sűlt paprikát is nagyon szeretjük,cukros,ecetes,olajos lébe tesszük és savanyúságnak esszük.A "mics"-hez nem használunk soha köritést.Annak idején a szlovákoknál úgy tálalták a scsebascsicsát ahogy irtad.Nagyon izlett,de mégse esszük igy,mert elég fűszeres és "oldalbavágós"amúgy is.

Válasz

Rádiné Zsuzsa üzente 8 éve

Ez a "mics" biztos nagyon finom lehetett !!
Itt a neten ezt a receptet találtam, ti mustárral ettétek, s ha van még valami spéci változtatás, ami ettől eltérő a készítésben, légyszíves oszd meg velünk !!

Scsebabscsicsa recept:

hozzávalók 4 főre

40 dkg marhahús
40 dkg sertéshús

bors
késhegynyi szódabikarbóna
2 nagy fej lila hagyma

elkészítés

A lila hagymát vékonyan felkarikázzuk, enyhén besózzuk, és lefedve állni hagyjuk.
A húsokat ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a szódabikarbónát.
Alaposan összedolgozzuk, és hűtőben egy órát pihentetjük.
Ujjnyi kolbászkákat formázunk belőle és faszénparázson, vagy kevés olajon, serpenyőben megsütjük.
Friss, puha kenyérrel vagy hasábkrumplival körítjük, melléje lila hagymát és Ajvárt adunk.

Hát ez az aviár nem hiszem hogy jobb lenne mint a mustár, de ez ízlés dolga.

Az ajvár paprikából, padlizsánból és fokhagymából készített mártás, amit leginkább húsok mellé kínálnak, de salátát is ízesíthetnek vele.

Az ajvár továbbá kiváló fűszerkeverék különféle pikáns mártások készítéséhez, levesek ízesítéséhez. Hideg mártásként majonézzel vagy tejföllel-kefirrel is össze szokták keverni sültek mellé. Túlnyomórészt a Balkánon népszerű, itt is leginkább Szerbiában. A paprikától függően lehet édes vagy csípős is. A Balkánon minden magára valamit is adó háziasszonynak megvan a saját ajvár-receptje, amelyről állítja, hogy a legjobb. Hatalmas mennyiségben készül, befőttesüvegekbe kerül.

Recept :

A padlizsánt addig sütöm a forró sütőben, amíg a héja megfeketedik, majd fakéssel vagy műanyag késsel meghámozom.

A zöldpaprikát,(más receptben az a fajtát ajánlják, amit mi kaliforniai paprikának hívunk),ugyancsak annyira megsütöm, hogy a héjukat könnyen lehúzhassam.

Kicsumázom, majd hámozott padlizsánnal együtt favillával összetöröm. 3,5 dl olajjal addig főzöm, amíg teljesen pépessé válik, közben ízlés szerint sózom, cukrozom, és beleöntöm apránként az ecetet (ízlés szerint).

Ezután hozzáadom a megtisztított és zúzott fokhagymát, majd még egyszer fölforralom.

Hát ki lehet próbálni aki akarja, én maradnék a hagymánál, mustáros változatnál, a hagyma nekem mindennapos eledelem !!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Miclausné Király Erzsébet 8 órája új videót töltött fel:

Miclausné Király Erzsébet írta 12 órája a(z) IDÉZETEK fórumtémában:

Igazán szeretni nehéz Mert aki igazán szeret, az nem vár hálát...

Rádiné Zsuzsa írta 14 órája a(z) Időjárás és ember kapcsolata – HUMÁNMETEOROLÓGIA fórumtémában:

KETTŐSFRONT ROBOG ÁT FELETTÜNK! Szombaton ...

Rádiné Zsuzsa 14 órája új képet töltött fel:

Zabadi_livia_a_varakozas_ideje_2111206_1303_s

Rádiné Zsuzsa 17 órája új blogbejegyzést írt: TUDOMÁNY Agyunk öngyógyító mechanizmusai

Rádiné Zsuzsa 17 órája új blogbejegyzést írt: Kincskeresők, varázsszerek

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu