Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,
Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Berzselt tojások. Sok-sok hagymahéj, ócska harisnya és néhány friss növény kell hozzá. A hagymahéjat megfőzzük, a harisnyából akkora négyszögletes darabokat vágunk, hogy a tojásra szorosan, feszesen rásimulva , az aljánál összeráncolva még maradjon annyi, hogy cérnával jó szorosan el tudjuk kötni, mint a zsák száját. A főtt tojásra ügyesen rásimítjuk a növényt, vizesen nagyon szépen rátapad. Most jön a harisnya nagyon feszesre húzva, nehogy hagymalé menjen a virág alá! Ezért fontos a szoros csomó. /Előtte a cérnával többször tekerjük körül a harisnyacsonkot. Még egyszer: a tojás alján legyen!/ Minél tovább hagyjuk állni a tojásokat a kezdetben természetesen forró hagymalében, annál sötétebbek lesznek. A kész tojásokat lemeztelenítjük, szalonnabőrrel bekenjük. Ennyi.
Sokszor csináltam a gyerekeimmel, ezért merem ajánlani ezt a módszert. Én mindig félretettem a hagymahéjat, nagymamám is ezt tette. Ő még nem ismerte a berzselést, de az ezzel a természetes festékkel színezett tojások minta nélkül is gyönyörűek voltak. A szalonnabőrrel én kenegettem a kész tojásokat. Soha nem voltak egyformák, hiszen a tojások eredeti színétől is függ, a bordó melyik árnyalatában pompáznak majd.
Még nem késő, próbáljátok meg! /A petrezselyem zöldje a kedvencem, azzal nem lehet elrontani./
Sok sikert! Klára
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!