Természet: Nevesincs (kép)

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 775 fő
  • Képek - 16510 db
  • Videók - 6952 db
  • Blogbejegyzések - 16746 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 775 fő
  • Képek - 16510 db
  • Videók - 6952 db
  • Blogbejegyzések - 16746 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 775 fő
  • Képek - 16510 db
  • Videók - 6952 db
  • Blogbejegyzések - 16746 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 775 fő
  • Képek - 16510 db
  • Videók - 6952 db
  • Blogbejegyzések - 16746 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Nevesincs

Látta 226 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Rádiné Zsuzsa üzente 10 éve

Köszönöm Józsi, külön a receptet is hozzá, biztos nagyon finom és laktatós lehet !!

Válasz

Garáz József üzente 10 éve

Hozzávalók :
50-60 dkg liszt
2-3 dl tej
2 doboz (2 dl-es) joghurt vagy tejföl
2 db tojás
2 db tömlős sonkás sajt
2 kávéskanál cukor
1 kávéskanál só
5 dkg margarin.
15 dkg sonka, vagy füstölt császárszalonna
2-3 db zöldhagyma zöldje
bors
szezám mag
2-3 dkg élesztő.
Ha sajttal csinálom akkor 10 deka krémfehér sajt és 10 deka reszelt trappista kerül bele, + esetleg egy kis füstölt is .
Elkészítés :
1,5 dl tejet mikróban megmelegítem, beleteszem a cukrot és az élesztőt. Megvárom míg felfut és hozzá adom a liszthez. A maradék tejet a margarinnal együtt megmelegítem és szintén ráöntöm a lisztre, ( + 1 db tojást, sót, élesztőt, és egy doboz joghurtot ) és közepesen kemény tésztává gyúrom. Míg kel a tészta, a hagyma zöldjét apróra vágom. a sonkát vagy császárszalonnát szintén apróra, kb 4 mm-es kockákra darabolom. Összekeverem, és serpenyőben üvegesre pirítom. Ha sonkával csinálom, teszek alá egy kevéske olajat. Pirítás után hűlni hagyom, majd egy keverő tálban összekeverem a másik joghurttal/tejföllel, a két sonkás sajttal, és ízlés szerint ízesítem sóval, borssal. Megkóstolom, ez már nagyon finom szokott lenni. Ha a tészta már megkelt, lisztezett lapra helyezem és kb, 5 mm-es vastagságúra nyújtom. Derelye vágóval kb, 10x10 cm-es négyzetekre vágom. /A 60 dkg lisztből 20 db szokott kijönni./ A bekevert tölteléket egyenletesen elosztom, a négyzetek közepére helyezem, nagyjából egy púpos teáskanállal jut mindegyikre. Ezután a négyzeteket a sarkainál fogva összehajtogatom, - ügyelve arra, hogy lehetőleg a töltelék teljesen be legyen takarva, mert másképp kifolyik - és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem. A második tojást felverem, fűszerezem, és bekenem vele a batyukat. A frissen bekent batyukra szezám magot szórok. A tepsit előmelegített 195 fokos sütőbe teszem, és szép pirosra, ropogósra sütöm. Nagyjából 25-28 perc sütés elég szokott lenni.
Jó étvágyat hozzá!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu