Természet: Virágba borúlva az epresem (kép)

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 775 fő
  • Képek - 16510 db
  • Videók - 6952 db
  • Blogbejegyzések - 16746 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 775 fő
  • Képek - 16510 db
  • Videók - 6952 db
  • Blogbejegyzések - 16746 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 775 fő
  • Képek - 16510 db
  • Videók - 6952 db
  • Blogbejegyzések - 16746 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz, Szeretettel köszöntelek a Természet baráti kör közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz,s máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 775 fő
  • Képek - 16510 db
  • Videók - 6952 db
  • Blogbejegyzések - 16746 db
  • Fórumtémák - 13 db
  • Linkek - 34 db

Üdvözlettel,

TERMÉSZET BARÁTI KÖR vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Virágba borúlva az epresem

tavasz a kertben

Látta 375 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Csernus Sándorné üzente 13 éve

Kedves Marika!
Nagyon szépen köszönöm a kedvességedet.
Épp ezekre voltam kíváncsi, hogy sok ideig főzöd-e, vagy használsz valamilyen zselésítőszert, esetleg teszel-e bele tartósítószert.
Mégegyszer köszönöm szépen.
További szép hetet kívánok: Nóra

Válasz

Both Mária üzente 13 éve

Kedves Nóra!
az utóbbi két évben a gyorsabb és kényelmesebb eltevési módon teszem el az epret,azaz zselésitővel.A szine szép piros marad,soha nem romlik el..Hogy mennyi károsE"-t tartalmaz nem tudom.Azelőtt mindig előtte való nap lecukroztam,másnap a felesleges levet letöltöttem róla,ebből finom nyers szirupom lett,de a tetejére mindig tettem szalicilt,amit használat előtt leszedtem róla.A dzsemet sokat kellett igy főzni amig besürüsödött.Amellett nagyon kényes.Legtöbbször újra kellett főzzem,mert kezdett felforrni.Igy viszont soha nincs gondom vele.Tettem kompótnak is,azt a szokásos módon szirupba.Még most is van belőle.De én mindennek a tetejére teszek szalicilt (nem bele)és használatkor leszedemNyersen kikavarva is.Csakhát azt sokat kell kavarni,de finom.Én mindenbe teszek izlés szerint citromsőt is,mert nem szeretjük a túl édest(a zselésitőhöz nem kell)Egyszer főztem össze fekete áfpnyával,de nem szoktam csak magában.Vörös áfonyát nem szoktam dzsemnek eltenni,mert a fanyar ize miatt nem menő nálunk.Viszont tiszta vizbe eltenni igen.Nem kell hozzá tartósitószer csak a tiszta viz és eláll.Nagyon szeretjük mártásnak elkészitve vagy akár ugy ahogy van csak egy kis cukrot tenni a levébe.A bogyók kesernyés fanyarak,de igy szeretjük.Vadhúsokhoz,de akár egy szűz dinsztelt krumplival is elmegy.Vagy,ahogy itt mondják a saját levében egy kis cukorral "megrottyantva"(felforralni),összeturmixolom és nagyon finom.Szóval sokféleképpen el lehet késziteni.
A fekete áfonyát szintén zselésitővel teszem.Azt szoktam lecukrozva a saját levében nyersen eltenni.
Amint látod semmi titok,semmi híme az egésznek.a szilvát általába ledarálom és úgy főzöm.Nálunk olyan kicsi sárga szilvák teremnek meg vörös.Ennek a kicsi sárgának az íze hasonlit a barackéhoz.Ez kitűnően pótolja a baracklekvárt tésztába.
Málnát csak zselének és nyers szirupnak szoktam tenni.Magosan soha.Nem szeretjük úgy.
Remélem sikerűlt segítenem.Sok sikert és türelmet az eltevésekhez na meg jégeső mentes időjárást!

Válasz

Csernus Sándorné üzente 13 éve

Kedves Marika!
Elárulnád, Te hogy főzöd az eperdzsemet? És a szilvalekvárt?
Én még csak egy alkalommal főztem epret, vegyesen jostával és málnával. Mindegyikből egy-két bokor van (málnából már több, mert nagyon szaporodik), de most, hogy kicsivel több mutatkozik, volna rá mód, hogy üvegbe is kerüljön belőlük.
Vettünk nemrég egy kis üveg vörösáfonya természetes házi lekvárt (CORA áruházban ERDÉLYI HETEK voltak), amelyet Gyergyószentmiklóson készítettek, és otthon vettem észre, hogy ez szinte folyós állagú. Felétek így készítik a lekvárt?
Írja, hogy tartósítószert nem tartalmaz. 67% vörös áfonya, 33% cukor, és két évig eláll!
Én a boltban vettem befőzőcukrot, ebből is tettem a "rendes" cukorhoz, valamint zselésítőszert. Ez azonban egyik sem tesz jót a szervezetnek, gondolom. Jobb lenne csak természetes anyagok felhasználásával készíteni a télire valót.
Ezért érdeklődöm Tőled, bár tudom, ezek a receptek féltve őrzött családi titok gyanánt szállnak nagymamáról unokára. Azért mégis, ha valamit megosztanál velünk, örömmel vennénk.
Legyen szép, napsütéses, gyümölcsérlelő heted!

Válasz

Both Mária üzente 13 éve

Vannak nekem is különféle"csoda"kenőcseim,azokkal kenegetem.Arra hiába várnék,hogy az én párom masszirozzgasson engem,pedig igen-igen jól esne,de nem szivesen csinálja azaz egyáltalán.Igy aztán "magad uram,ha szolgád nincs"!

Válasz

Rádiné Zsuzsa üzente 13 éve

Marika !!Fekete nadálytő kell arra a fájó nyakra, derékra ! Van belőle kenőcs is a patikákban, gyógynövényboltokban ! Tényleg, nálatok lehet e kapni ??
Aztán meg az "embered" szép finoman bemasszírozza neked a kenőcsöt a fájó ízületeidbe !! Hm, Hm de jó fog az esni neked !!!
Viszonzásul meg ellátod őt ezekkel a finomságokkal, amit az eperből készítesz !!! Így van ???

Válasz

Both Mária üzente 13 éve

Akkor bizony nem nagyon lehet lazsálni mellette.Naponta szedjük és be is főzöm.Osztályozzuk:befőzni,enni,ajándékozni,ami gyengébb minőségű bornak,pálinkának.De most is van dolgom vele,mert ismét kell gyomlálni.Szeretem csinálni még akkor is,ha a derekam,nyakam fáj.Örülök,amikor látom milyen szépen nőnek.

Válasz

Csernus Sándorné üzente 13 éve

Ha érésnek indul, lesz dolgod bőven!
Gondolom, egy részét befőzöd dzsemnek.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu